Etusivu » Ajankohtaista » Positiivisempaa asennetta ja tulosta

Positiivisempaa asennetta ja tulosta

Nousiainen – vireä vehreä rakas kotikunta vai vesikriisin ja poukkoilevan päätöksenteon tahrima syrjäkylä? Nousiaisten kunnan imago on viime vuosina näyttäytynyt valitettavan negatiivisena. Hohdokkaatkaan mainoskampanjat, joihin todellakin on myös hienosti panostettu, eivät tuo kuntaan uusia asukkaita, jos mielikuva Nousiaisista on kielteinen.

Ikävistä asioista on otettava opiksi, mutta eteenpäin on katseet suunnattava myönteisemmin asentein. Kritiikkiäkin toki tarvitaan, mutta se ei saa olla itseisarvo.

Nousiaisten sijainti on loistava niin asumista kuin yrittämistäkin ajatellen. Turusta hurauttaa Nousiaisiin hetkessä uutta moottoritietä pitkin. Rauhallinen ja turvallinen maaseutu saattaa tuntua täkäläisistä itsestäänselvyydeltä, mutta iloitkaamme siitäkin.

Liikuntapalvelut ovat mainiot, muun muassa kuntosalillemme tullaan naapurikunnistakin ja frisbeegolfradalla käy porukkaa kauempaakin. Lisäksi meillä on uusi palloiluhalli. Turha enää pohtia, miksi sellainen tehtiin, vaan otettava myönteisenä asiana, koska sellainen jo kuntamme keskustasta löytyy.

Tänä lumisena talvena hiihtokansa on nauttinut muun muassa Valpperin mahtavista laduista. Nousiaisissa on upeat puitteet luontomatkailulle. Kuhankuonon retkeilyreitistö vetää lisääntyvissä määrin väkeä. Viime vuonna poluilla tepasteli jopa 95000 retkeilijää. Voisiko luontomatkailu tuoda kuntaan lisää yrityksiä ja työpaikkoja?

Nousiaisissa on myös koko Suomen mittakaavassa harvinainen asia: uusi hieno kyläkoulu Valpperissa. Kyläkoulussa opitaan luonnosta olemalla konkreettisesti luonnossa ja muodikkaat kierrätyksen ja kestävän kehityksen asiat tulevat tutuiksi. Pienissä kouluissa ongelmakohtiin pystytään reagoimaan nopeasti ja opetus on yksilöllisempää.

Nykyinen monipuolinen kouluverkko on ehdottomasti myönteinen juttu kunnalle ja sitä tulisi hyödyntää markkinoinnissakin. Panostamalla kasvatukseen ja kouluihin satsaamme parempaan tulevaisuuteen.

Kunnan palveluiden heikentäminen kolahtaa eniten lapsiin ja vanhuksiin. Tarkkaa taloussuunnittelua tarvitaan, mutta sen on oltava myös kauaskantoista. Kunta tarvitsee uusia asukkaita ja yrityksiä. Niitä ei saada, jos kunnan palvelut näivetetään ja toimitaan negatiivisen kautta.

Tarvitaan yhteistyötä kunnan ja kuntalaisten, yhdistysten, yritysten ja valtuutettujen kesken. Hyödynnetään kaikkea meiltä jo löytyvää hyvää ja kehitetään uutta. Myös positiivinen asenne tulee ottaa käyttöön. Optimismi ei takaa menestystä ja parempaa tulevaisuutta kunnalle, mutta negatiivisuus lisää mahdollisuutta epäonnistua.

Outi Harka
Pro Nousiainen

Ehdokkaamme Outi Harkan kirjoitus on julkaistu Vakka-Suomen Sanomissa