Etusivu » Ajankohtaista » Kuntalaiskyselyn 05/2021 tuloksista

Kuntalaiskyselyn 05/2021 tuloksista

Palaamme nyt reilu viikko sitten sulkeutuneen kyselymme tuloksiin. Oli ilo havaita, että kysely sai oikein hyvän vastaanoton ja keräsikin yli 200 vastausta eri puolilta kuntaa. Kysely oli pitkä, joten katsoimme parhaaksi käydä tuloksia läpi useammassa osassa.

Tuloksia tutkiessamme huomasimme, että kyselyn vastausajankohdista löytyi mielenkiintoinen tilastollinen poikkeama. Kyselyn viimeisenä päivänä vastauksia oli annettu todella paljon, yli kahdeksankymmentä kappaletta samalla laitteella samasta osoitteesta. Tämä määrä edusti noin 40% osuutta kaikista annetuista vastauksista. Kyseiset vastaukset olivat sisällöltään pääpiirteissään yhden yhtenäiskoulun puolella ja kuntaliitosta kannattavia.

Näin merkittävä määrä tarkoituksellisesti tehtailtuja vastauksia ei vain vääristä, vaan muuttaa kyselyn tulokset aivan päälaelleen. Tämänkaltaiset vaikuttamisyritykset yhteisiin asioihin ovat tuskin sitä mitä halutaan. Ilman tarkkaavaisuutta kyseiset vastaukset olisivat jääneet vääristämään tuloksia, jotka olisivat omiaan lisäämään vastakkainasettelua entisestään. Tulosten mahdollinen vaikutus kuntalaisten äänestyskäyttäytymiseen sekä luottamushenkilöiden toimintaan olisi saattanut ollut huomattava. Yhteisiä asioita, taloutta ja päätöksiä tulisi hoitaa rehdisti ilman pelkoa manipuloimisesta.

Jotta kysely olisi ollut käyttäjien kannalta mahdollisimman helppokäyttöinen ja myös säilyisi anonyyminä, emme tallentaneet käyttäjätietoja. Tämän vuoksi emme voi tietää, mikä taho oli kyseisen vastaustehtailun takana. Kaikesta toiminnasta internetissä jää kuitenkin jalanjälki, joten voimme kiistattomasti todistaa, että tällainen manipulointiyritys tapahtui.

Palautteen perusteella kunnastamme löytyy paljon kehityskohteita ja parannettavaa, mutta kaikesta huolimatta lähes 9 / 10 vastaajasta suosittelisi Nousiaista asuinpaikkana ulkopaikkakuntalaiselle ystävälleen!

Palaamme lähipäivinä varsinaisiin tuloksiin, siihen asti toivotamme aurinkoisia ennakkoäänestyspäiviä!